Kamini - De Carina

kamini otvorenoga ložišta , ognjišća

Izgradnju kamina započeli smo prije 50 godina.

Dugogodišnjim iskustvom i tehničkim inovacijama došli smo do kamina koji funkcionira odlično i u lošim vremenskim uvjetima (jugo, visok tlak…) proučavajući literaturu od 1970. godine (vrijeme kada nije bilo tvorničkih kamina) te usavršavajući već dobiveno znanje. Možemo se pohvaliti vlastitim kaminima koji rade idealno čak i pod najtežim vremenskim uvjetima. Naši kamini su plod  dugogodišnjeg rada na usavršavanju kroz dvije generacije.
U današnje vrijeme izgradnja kamina sa otvorenim ložištem mnogima stvara brigu zbog velikog broja nestručno napravljenih kamina. Nema veće idile od pucketanja vatre iz otvorenoga ložišta. kamini se zidaju u punoj cigli, na koju se lijepi šamotna cigla. Za lijepljenje koristimo šamotno brašno otporno na 1500°C. Unutar vanjske nape od Bi – fire silikatnih ploča nalazi se limena napa visine 50 cm koja dim usmjeruje direktno u dimnjak. Spoj s dimnjakom rješavamo inox cijevima i koljenima.
Ako dobijemo sve uvjete koji su potrebni za pravilan rad kamina (visina dimnjaka, vanjski zrak), zajedno s Vama pristupamo osmišljavanju vanjskog izgleda kamina. Upotrebljavamo samo kvalitetne materijale: šamotne cigle i šamotno brašno iz Austrije, a za napu Bi – fire (silikatne ploče) otporne na visoku temperaturu. Za kamenu oblogu upotrebljavamo naš i svjetski kamen.

Možemo se pohvaliti velikim brojem zadovoljnih kupaca.
Fotografije naših kamina govore više od riječi te pogled na otvor kamina govori da kamin radi idealno (nema crnila od dima).

Kamini obitelji De Carina možete ugraditi u svaki dio zatvorenoga prostora bez straha od nestručne izrade i nekvalitetnoga materijala. S garancijom na kvaliteti.
Veliki broj zazidanih kamina dokaz su naše profesionalnosti i kvalitete.

google-site-verification: googleb467fc236ff102be.html