Krušne (pizza) peći 

Krušne peći: De Carina i gotove tvorničke 

Krušne peći: zbog svoga oblika idealna za pripremanje kruha, pizza i ostale hrane (meso, kolači) .Peć na drva daje hrani poseban okus i troši malo energije za postizanje temperature preko 400 ° C.

Krusna peć “De Carina” je proizvod :  nacrta talijanskog majstora gradnje krušnih peći sa nacrtima njemačkih krušnih peći . Nasim iskustvom u gradnji peći i kamina.
Naša zidana peć se zida sa šamotnom ciglom 6,5 cm. Preko koje se stavlja  šamot beton i izolacija od kamene vune. Sve skupa se zalije betonom pogledati na You tube: Krusna peć Trsat i Krusna peć Pakoštane
Pizze u takvoj peći sa gotove za 1,40 minuta na temperaturi od 400 ° C, toplina se ne gubi zbog toplinske izolacije. Koja je u dnu 25 cm (siporex, topl.izolacija 8 cm i šamotne Ploče 6,5 cm),  na vrhu 15 cm .
visina vrha kupole 40 cm od poda , na jednoj strani je  vatra na drugoj ovisno o veličini stane 4 – 8 pizza normalne veličine .Tako zidana u šamotnim ciglama je vječna i  nema straha od pucanja.

Za gradnju krušne peći od 140 cm čistoga prostora, potreban je prostor od 4 m2.

U galeriji možete vidjeti pizze iz naših krušnih peći . Kao i unutrašnjost peći u toku gorenja vatre.Velika je razlika u okusima pizze iz peći na drva i elektrićne peći.

Osima nasih zidanih ,  za privatnu upotrebu imamo i krušne peći: Talijanske Palazzetti  i  Česke Prumislova