Krušne (pizza) peći

Za bogatiji okus

Krušne peći De Carina ili gotove tvorničke.

Zbog svoga oblika, idealne su za pripremanje kruha, pizza i ostale hrane (meso, kolači). Peć na drva hrani daje poseban okus te troši malo energije za postizanje temperature preko 400°C.

Krušna peć “De Carina” proizvod je nacrta talijanskog majstora gradnje krušnih peći s nacrtima njemačkih krušnih peći s našim iskustvom u gradnji peći i kamina.
Naša zidana peć zida se šamotnom ciglom od 6.5 cm preko koje se stavlja šamot beton i izolacija od kamene vune. Sve skupa se zalije betonom – pogledati na Youtube-u: Krušna peć Trsat i Krusna peć Pakoštane.
Pizze u takvoj peći gotove su za 1,40 minuta na temperaturi od 400°C, a toplina se ne gubi zbog toplinske izolacije koja je u dnu 25 cm (siporex, topl.izolacija 8 cm i šamotne ploče 6.5 cm), na vrhu 15 cm.
Visina vrha kupole je 40 cm od poda. Na jednoj strani je vatra, a na drugu, ovisno o veličini, stane 4 – 8 pizza normalne veličine. Tako zidana u šamotnim ciglama garantira dugovječnost i nema straha od pucanja.
Za gradnju krušne peći od 140 cm čistoga prostora potreban je prostor od 4m².

U galeriji možete vidjeti pizze iz naših krušnih peći, kao i unutrašnjost peći u toku gorenja vatre. Velika je razlika u okusima pizze iz peći na drva i električne peći.
Osim naših zidanih, za privatnu upotrebu imamo i krušne peći: talijansku Palazzetti i česku Prumislovu.