Ložišta EU tvornica

Visoka kvaliteta europske proizvodnje

Ponuda ložišta iz europskih tvornica.

Zastupamo: Kratki, Hitze (Poljska), Spartherm (Njemačka), Brunner (Njemačka), Piazzetta (Italija), Nordica (Italija), Jotul (Norveška), Ruby fires – bioetanol (Nizozemska), Ebios fire – bioetanol (Njemačka).

U ponudi imamo kamine EU tvornica visoke kvalitete poput Brunner i Spartherm. Tu su i povoljna, ali kvalitetna ložišta iz Poljske tvornice: Hitze i Kratki. S našim partnerima imamo preko 1000 ložišta s velikim izborom modela, cijena i dizajna, poštivajući sve EU standarde kvalitete i materijala.

Uvjeti za gradnju kamina:
Osigurati dovoljan promjer i visinu dimnjaka (20-25 cm, visina 4.5 m) . Rupu za priključak na visini od 2 metra pod kutom od 90 stupnjeva.
Za dovod svježeg zraka staviti plastičnu cijev koja bi trebala biti horizontalna i ravna linija. Tako  se omogući dobar protok hladnog zraka uz manje otpora. Kisik je važan za spaljivanje i prirodnu ventilaciju prostora. Promjer treba biti 15 cm ili dvije cijevi od 7.5 cm.
Površina ispod kamina zbog njegove težine mora biti betonska . Bez mekih materijala za toplinsku izolaciju i nikako sa podnim grijanjem. Oblaganje ložišta u modernom, rustikalnom i klasičnom stilu s našim i svjetskim kamenom.

Osim naših fotografija ugrađenih kamina, pogledajte i gotove tvorničke obloge.
Danas je u trendu moderan dizajn jednostavnih linija i sa što manje kamena. Kamini sve više izgledaju poput TV-a .  Vidi se samo otvor kamina. Kamin oblažemo u kamenu oblogu po Vašoj želji u različitim bojama svjetskog ili našeg kamena. Dizajn može biti moderan, klasičan i rustikalan. Ložišta mogu biti raznih veličina i cijena što ovisi o snazi, veličini i načinu otvaranja vrata. S više od 1000 ložišta, sigurno možemo pronaći ložište po Vašim željama i potrebama.
Novina u prodaji su i ložišta Poljske tvornice Hitze, odlične kvalitete s vrlo povoljnim cijenama. Zbog velikog broja partnera, u mogućnosti smo Vam ponuditi najpovoljnije cijene i veliki broj ložišta. Mogu biti gizana (lijevani čelik) ili šamotna, debljine od 4 cm.

U današnje vrijeme kamini su modernizirani i kvalitetniji pa ispuštaju sve manje CO2 u atmosferu. Njihova iskoristivost je već 75%. Povezani s centralnim grijanjem, ravnomjerno griju svaku prostoriju preko radijatora. Takva ložišta imaju u sebi cijevi u kojima stoji voda. Njihovim zagrijavanjem voda se šalje u svaku prostoriju ili podno grijanje.