Vrtni kamini , roštilji i pečenjare 

Vrtni kamini : izrada vlastitih i zastupništvo  roštilja Palazzetti i Sanday . 

Na osnovu potreba za što bi roštilj trebao služiti pristupamo projektiranju
Vrtni kamini su građeni kvalitetnim materijalima (šamot Austrija, zidano ložište i betonski elementi)
Vrtni kamini su polumontažni: Dio se betonira u našem pogonu . Samo zidanje je na  licu mjesta .

Samo ložište zida se u punoj cigli, na koju se zida šamotna cigla od 4 cm . Dno ložišta je od šamotne cigle debljine 6,5 cm .Vrh nape je od armiranoga betona na koji dolazi dimnjak.Takavi vrtni kamini ( roštilji ) zidani su  za sva vremena . Bočne stranice mogu biti kamene , od bunjica i cigle ili samo žbukane.Vrtni kamini-roštilji se zidaju na licu mjesta i možemo ih prilagoditi svakome prostoru : na terasi , balkonu , uz kuću , vani na otvorenome , pod nadstrešnicom ili sjenicom. Tako je i veličina otvora rađena po želji i potrebi : za pečenje janjca ili odojka 1,7 m .Za  gradele i peku 1-0,80 m  tako da stanu veće gradele.
Kamena obloga i izgled roštilja po Vašoj želji. Gotovi tvornički roštilji (Palazzetti, Sunday) montiraju se u jednom danu.
Ispod roštilja trebala dvo biti temeljna ploča zbog težine .Ovisi o željama investitora dali se  želi koristiti za pečenje janjca ili samo za gradele i peku, imamo vrtne kamine koje zidamo na licu mjesta ili  montiramo gotove tvorničke kamine. Roštilj je obično otvora 1,70 m dužine × 0, 90 dubine i visine 0, 60.

Sav kamin je obložen u šamotnim ciglama 4 cm debljine i velika razlika u pečenju mesa . Meso u takvom kaminu se peče sa  svih strana. Šamotne cigle se užare i isijavaju toplinu ravnomjerno.

Na fotografijama koje su slikane kasnije , vidi se da kamini odlično rade . Nema crnoga od dima iznad otvora i na bokovima unutar ložišta. Kada imamo sve uvjete ispunjene : promjer dimnjaka i dovod zraka – nema straha od dima.