Vrtni kamini, roštilji i pečenjare

Za sve dimenzije i Vaše želje

Izrada vlastitih vrtnih kamina i zastupništvo roštilja Palazzetti i Sanday.

Projektiranju pristupamo na osnovu potreba i svrhe roštilja.
Vrtni kamini građeni su kvalitetnim materijalima (šamot Austrija, zidano ložište i betonski elementi). Također su polumontažni: dio se betonira u našem pogonu. Samo zidanje je na licu mjesta.
Samo ložište zida se u punoj cigli na koju se zida šamotna cigla od 4 cm. Dno ložišta je od šamotne cigle debljine 6.5 cm. Vrh nape je od armiranoga betona na koji dolazi dimnjak. Takvi vrtni kamini (roštilji) zidani su za sva vremena. Bočne strane mogu biti kamene, od bunjica i cigle ili samo žbukane. Vrtni kamini-roštilji zidaju se na licu mjesta i možemo ih prilagoditi svakome prostoru: na terasi, balkonu, uz kuću, vani na otvorenome, pod nadstrešnicom ili sjenicom. Tako je i veličina otvora rađena po želji i potrebi: za pečenje janjca ili odojka 1.7 m. Za gradele i peku 1-0.80 m tako da stanu veće gradele.

Kamena obloga i izgled roštilja po Vašoj želji.
Gotovi tvornički roštilji (Palazzetti, Sunday) montiraju se u jednom danu.
Ispod roštilja treba biti betonska podloga zbog težine. Ovisno o željama investitora – želi li se koristiti za pečenje janjca ili samo za gradele i peku, imamo vrtne kamine koje zidamo na licu mjesta ili montiramo gotove tvorničke kamine. Roštilj je obično otvora 1.70 m dužine × 0.90 dubine i visine 0.60.
Sav kamin obložen je šamotnim ciglama 4 cm debljine i velika razlika u pečenju mesa. Meso u takvom kaminu peče se sa svih strana. Šamotne cigle se užare i isijavaju toplinu ravnomjerno.
Na fotografijama koje su slikane kasnije, vidi se da kamini odlično rade. Nema crnoga od dima iznad otvora i na bokovima unutar ložišta. Kada su svi uvjeti ispunjeni: promjer dimnjaka i dovod zraka – nema straha od dima.